top of page

Mantra zingen

 

Mantra's zijn duizenden jaren oude teksten in het Sanskriet, de oude taal van India., ontvangen door Rishis, zieners die diep in meditatie leefden.  De intenties, de inzichten van de mantra's zijn universeel, niet gebonden aan religie. 

 

Mantra betekent: je geest bevrijden van denken. Je kan een mantra reciteren, in jezelf, of reciteren, maar ook meezingen met een opname. Door met anderen te zingen ontstaat er een energieveld waarin je ontvankelijker wordt. Zo word je helder en alert, zodat je gemakkelijker met de dagelijkse dingen om kunt gaan, dus groeit.

Mantra zingen is een actieve vorm van meditatie, waardoor je gaat ervaren wie je werkelijk bent. Het is een herkennen, terug in het vertrouwde. Dat, wat je altijd al was, wat nooit weg was, maar waar soms zo moeilijk bij te komen is. Terugkomen bij wie je werkelijk bent, je eeuwige zelf, dat is Zelfrealisatie. 

De mantra's worden toegelicht en de tekst kan je meelezen. Carla begeleidt de groep op een sensitieve manier met haar stem, harmonium, sjamanendrum of shruti-box. 

Zo kan er een zachte flow ontstaan van zingen en luisteren, delen en ontvangen, dragen en gedragen worden.

Je hoeft niet te kunnen zingen, het verlangen is genoeg. Je gaat vanzelf vrijer zingen omdat je keelchakra zich opent.

Na de mantra is er stilte, waarin je de mantra navoelt.

Het maakt niet uit wat je geloof of afkomst is, het universele is wat ons verbindt.

1090844 bew.jpg

Reacties

Marjan: ".. van mijn vriendin een mantra-avond kado gekregen. Met zang en zachtheid mijn intenties kracht kunnen geven voor het nieuwe jaar. Een bijzonder begin van het nieuwe jaar. Dankjewel voor de waardevolle ervaring.

Marjan V.:

"Mantrazingen is voor mij een manier om mijn denken te resetten. Het lijkt op bidden, maar voelt anders. Het voelt meer als afstemmen op een liefdevol universum, dat het goed met je voorheeft, ook al lijkt dat ooit anders. Je komt gelijk in een andere 'vibe'. Carla Ham heeft een heel integere en intense manier van werken, geheel vanuit haarzelf vertelt ze over de mantra's en wat ze betekenen. Wat voor intentie je de mantra kunt meegeven. Dat maakt mantrazingen zo bijzonder."

bottom of page