Mantra zingen

 

Mantra's zijn gewijde teksten in het Sanskriet, de taal van India. 'Man' betekent denken en 'trai' betekent bescherming tegen of bevrijding van. Dus: bevrijding van je denken. Dat maakt helder en alert, geeft kracht, zodat je gemakkelijker met de dagelijkse dingen om kunt gaan.

Je zit op een stoel of meditatiebankje. De mantra's leg ik kort uit, de tekst kan je meelezen. Het zingen begeleid ik met harmonium, sjamanendrum of shruti-box. Er ontstaat een zachte flow van zingen en luisteren, delen en ontvangen, dragen en gedragen worden. Je hoeft niet te ‘kunnen zingen’, mantra’s zing je vanuit je hart, met je hele wezen, en dat is altijd goed. Je gaat vanzelf vrijer zingen. Na de mantra is het even stil, een stilte die dieper is en waarin je de werking van de mantra navoelt.

Het maakt niet uit of je nieuw bent of al heel vaak hebt deelgenomen; iedereen is welkom en voegt moeiteloos in. Alle stemmen, geoefend of niet, komen samen in harmonie. Het maakt niet uit wat je geloof of afkomst is, de intenties zijn universeel, dat is wat ons verbindt.

_edited.jpg
Reacties:

( Marjan )

"... van mijn vriendin een mantra-avond kado gekregen. Met zang en zachtheid mijn intenties kracht kunnen geven voor het nieuwe jaar. Een bijzonder begin van het nieuwe jaar. Dankjewel voor de waardevolle ervaring."

 

(nog een Marjan)

"Mantrazingen is voor mij een manier om mijn denken te resetten. Het lijkt op bidden, maar voelt anders. Het voelt meer als afstemmen op een liefdevol universum, dat het goed met je voorheeft, ook al lijkt dat ooit anders. Je komt gelijk in een andere 'vibe'. Carla Ham heeft een heel integere en intense manier van werken, geheel vanuit haarzelf vertelt ze over de mantra's en wat ze betekenen. Wat voor intentie je de mantra kunt meegeven. Dat maakt mantrazingen zo bijzonder."

tipi
20150201-bogaerts-kapel-carlaham-0037
20150201_bogaerts-Kapel-CarlaHam_0025
verkleind (3)
verkleind (2)
20140803_152501