top of page

In Your Light I learn how to love.
In your beauty, how to make poems.

You dance inside my chest,
where no one sees you,

But sometimes I do, and that sight
becomes this art.

- Rumi -

AGENDA

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief, dan blijf je vanzelf op de hoogte.

Hallo lieve jij,

 

Na een maandje rust, volgend op de weer prachtige Diving Deep maand in september, ben ik weer bij je terug met een mooi vooruitzicht. Na zo'n intense maand heb ik behoefte om alles op zijn plek te laten dwarrelen. Gaandeweg gaat dan de inspiratie weer borrelen en dient het vervolg zich vanzelf weer aan!

 

Zo ook Francien van de Beek, met wie ik een connectie heb doordat wij allebei zoekers of misschien vinders zijn op het pad van non-dualiteit, daarbij geïnspireerd door de oorsprong van de mystiek van het Oosten en Het Westen. (En alles wat daartussenin zit.) Op zoek naar de essentie. Voorbij aan de door mensen -mannen- geredigeerde heilige boeken en de machtsinstituten van geloof. Op zoek naar diepe wijsheid.

Aanstaande zondag presenteert Francien maar liefst twee nieuwe boeken. Daarbij zal zij een meditatie leiden en ik zal er twee mantra's zingen. Je bent van harte welkom. Ik kan er nog heel veel over schrijven, maar mijn eerste reactie op haar boeken en die van iemand anders, vatten het wel samen;

 

"Ik heb al wat stukjes in je nieuwe boeken gelezen. Zo mooi, die gnostische wijsheid, met de wegwijzer voor de mensen dat de schepper in ons is en daarmee de enorme scheppingskracht. Keer naar binnen, daar vind je alle antwoorden. Je leeft in deze wereld, maar je bent niet van deze wereld. Jouw eigen notities en ervaringen tijdens het schrijven van deze teksten vind ik heel mooi om te lezen, Francien. Dankjewel voor het delen van jouw proces. (Fien Leenders)"

"Ik heb je boek mee op vakantie genomen en ben er meteen in gaan lezen. Ik word er zo door geïnspireerd, alleen al door alle raakvlakken.... Het resoneert op zo'n diep level dat ik er bijna te enthousiast van word. Soms zegt mijn hoofd: wat omslachtig om oude boeken te hertalen, Veda's te lezen enz.... Maar het is goed dat deze geschriften er zijn om ons geduldig terug te leiden naar dat, wat we in ons diepste zijn altijd weten. En heerlijk dat jij de oude teksten toegankelijk maakt. Ook brengt het de westerse spiritualiteit terug naar hoe deze oorspronkelijk was, voordat er instituten omheen ontstonden. En zo wordt ook zichtbaar dat deze diepte van spiritualiteit niet alleen uit het oosten komt. Zo worden beiden verbonden. Ook hier is geen dualiteit. Volop inspiratie dus. (Carla Ham)"

 

Naadloos hierop aansluitend volgen er twee prachtige december avonden.

Ik voel een grote behoefte om te zingen voor vrede en verbinding. Niet met de illusie dat we deze wel eens even zullen bewerkstelligen. Maar vanuit de noodzaak om mijn weg te vinden bij het zien van zoveel verdriet en ellende, voorbij machteloosheid te komen en in ieder geval in mijzelf te verbinden met vertrouwen.

 

En dan.... het jaar afsluiten met de Gayatri mantra, hoe kan het mooier? Van donker naar licht zingen tussen kerst en oud en nieuw, weer zo'n fase van uitademen. En zachtjes inademen.

 

Ik hoop je te ontmoeten...

 

Lieve groet Carla

 

Agenda

 

5 november

Boekpresentatie Francien van de Beek

Het geheim van de verlossing - De Jezus Upanishads
Fragmenten van teruggevonden teksten uit de beginjaren van het Christendom, die ons een ander beeld laten zien van de Jezus die ons in de loop van de geschiedenis door de kerk is voorgehouden.

Rusten in God - De Navolging van Jezus
Een meditatief boek met korte en beknopte bewerkingen uit het 14e eeuwse boek van Thomas a Kempis, De navolging van Christus.

 

Plaats: Den Eijkholt, Kapellerweg3 Luyksgestel

Datum: zondag 5 november 14.00 - 16.00

Kosten: gratis

Aanmelden: francienvandebeek@hotmail.com www.francienvandebeek.nl

 

13 december

Mantra's voor vrede

De mantra die centraal zal staan heet 'Peace for the World'

Tekst: Om shanti om - Salaam - Shalom - Dona nobis pacem.

Voor verbinding van alle mensen, los van religie of achtergrond. Gewoon, omdat we mensen zijn. Luister op Spotify

Plaats: 'Ons Witte Kerkje', Kloosterstraat 30 Ommel www.onswittekerkje.nl

Tijd: woensdag 13 december 19.30 21.30

Kosten: 12,50 incl thee

Aanmelden: reply deze nieuwsbrief of mail soham@live.nl of app mij 0617712696 

 

29 december

Gayatri Mantra

Plaats: Niemand is een Eiland, Marconilaan 4C Eindhoven www.niemandiseeneiland.nl

Datum: vrijdag 29 december 19.30 - 21.30

Kosten; 15,- incl thee

Aanmelden: tineke@niemandiseeneiland.nl of app 0616567020

bottom of page